top of page
Image by Lenny Kuhne

Yapay Görme Uygulamaları

Yapay Görme Sistemlerimiz ile yüksek hızlı hattan gelen her öğeyi görüntüleyebilir, yüzey ve ölçüsel kusurlar için görsel incelemeler, varlık-yokluk kontrolleri, ürün tipi doğrulamaları ve kod okumaları dahil olmak üzere birçok endüstriyel denetimi otomatikleştirebilirsiniz.

Pozisyonlama ve Robotik Yönlendirme

Parçaların tam konumunu ve yönünü belirleyip, sonuçları doğrudan robotlara veya pozisyon düzeltme sistemlerine aktarabilirsiniz. 

Ürün ve Parça Tanımlama

Baskılı karakterlerin okunması -OCR-,  model eşleştirmesi ve ürünlerdeki 1D veya 2D barkodların çözülmesini içeren bir dizi yapay görme uygulamalarını kapsar.

Ölçüm ve Toleransların Doğrulanması

Bir nesne üzerindeki iki veya daha fazla nokta arasındaki mesafeleri, noktaların belirli geometrik konumlarla arasındaki mesafeleri veya geometrik şekillerin çevresini veya alanını hesaplar ve bu ölçümlerin toleransları karşılayıp karşılamadığını belirler.

Yüzey Kusur Kontrolleri

Kalite kontrol için hayati önem taşıyan, kirlilik, çizik, çatlak, leke, renk bozulması, boşluk, çukur vb. hataların bulunmasını sağlar.

Robotisering-min-Aangepast.jpg
  • Varlık/Yokluk kontrolü

  • Otomatikleştirilmiş ölçüm ve test

  • Barkod okuma

  • Renk doğrulaması

  • Kusur tespiti

  • OCR & OCV

  • Parça doğrulama

  • Desen eşleştirme

  • Ayıklama 

  • İzlenebilirlik

  • Kamera yönlendirmeli robotik

  • Seviye tespit 

Yapay Görme Sistemi Faydaları

Yapay Görme Sistemleri, üretim veya montaj hatlarını optimize etmeye, kritik süreçlere insan müdahalesini en aza indirmeye, kaliteyi güvence altına almaya ve genel çıktıyı iyileştirmeye hizmet eder.

Yapay Görme Sistemleri, hızı, doğruluğu ve tekrarlanabilirliği nedeniyle, üretim hatlarında tekrarlanan görevlerin yüksek performans ile gerçekleşmesini sağlar. Örneğin bir üretim hattında, bir görüntü işleme sistemi dakikada yüzlerce hatta binlerce parçayı denetleyebilir. Doğru kamera çözünürlüğü ve optik üzerine kurulmuş bir görüntü işleme sistemi, insan gözüyle görülemeyecek kadar küçük olan nesne ayrıntılarını kolayca inceleyebilir.

AdobeStock_217259890.jpeg
AdobeStock_399290479.jpeg

Yapay Görme Sistemi Detayları

Yapay Görme Sistemleri, endüstriyel kameralar, optik tasarım ve görüntü işleme yazılımlarının bileşimidir. 

Yapay Görme Sistemi için kamera seçimi yaparken incelenecek görüş alanı ve piksel çözünürlüğü dikkate alınır. Uygulamanın özelliği de kamera seçiminde önemli rol oynar. Örneğin, robotik rehberlik için kullanılacak kamerayla yüzey kontrolü için kullanılacak kamera aynı farklı özelliklere sahip olmalıdır.

Yapay Görme Sistemleri için optik seçimi ortam aydınlığı, yüzey yansıması ve en önemlisi uygulamanın özelliğine göre yapılmalıdır.

Yapay Görme Sistemleri için geliştirilecek görüntü işleme ve analiz algoritmalarını içeren yazılımın, milisaniyede işlemleri tamamlayabilecek hızda olması, kullanım açısından kolay olması aynı zamanda da doğruluğu kesin sonuçlar vermesi gerekir.

Yapay Görme Sistemi Uygulama Yaklaşımları

Kameranın görüş alanı içinde ilgilenilen nesneyi veya özelliği bulmak, görüntü işleme uygulamalarının hepsindeki kritik ilk adımdır.

İlgilenilen nesneyi bulmak genellikle sonuçlardaki başarıyı veya başarısızlığı belirler. Görüntü işleme algoritmaları hedefi görüntü içinde tam olarak belirleyemiyorsa, parçayı yönlendiremez, tanımlayamaz, inceleyemez, sayamaz veya ölçemez. Görüntü içindeki ilgilenilen nesneyi bulmak kulağa basit gelse de, gerçek üretim ortamlarındaki farklılıklar bu adımı son derece zorlaştırabilir.

Tüm uygulamalarımızda başarıyı garanti altına almak için gelişmiş algoritmalar kullanarak, hedefi net belirleyip, yüksek performanslı sonuçlar alıyoruz.

1-122923001-OCR-AS-B01.jpg
bottom of page